De werking van het verplaatsen van dossiers naar een nieuw leerjaar is gewijzigd in de nieuwe versie van DHH. Afhankelijk van het leerjaar waarin het dossier zich bevindt worden gegevens getoond. Het kan zijn dat er voor het nieuwe leerjaar gegevens niet meer toegankelijk zijn als het dossier in een nieuw leerjaar wordt gezet. Om dit te voorkomen is het in de nieuwe versie van DHH niet meer mogelijk om een dossier te verplaatsen naar een nieuw leerjaar voordat de module waarmee is gestart helemaal is afgerond. Dit geldt echter alleen voor de modules signalering en diagnostiek.

Het is belangrijk dat de aan het dossier gekoppelde leerkrachten een geldig e-mailadres hebben. Zolang er een leerkracht gekoppeld is aan het dossier waarvan het e-mail adres niet is aangepast kan het dossier niet naar in een nieuwe groep worden geplaatst. Het aanpassen van de e-mailadressen is een handeling die alleen door een intern begeleider kan worden uitgevoerd.

Het kan zijn dat bij signalering in de vorige versie van DHH de nog niet alle gegevens waren ingevuld maar de conclusie wel was ingevuld. In dit geval ziet u in de module signalering een knop met de tekst ‘Signalering overslaan’. Zodra u op deze knop klikt wordt de module signalering overgeslagen.

Hetzelfde geldt voor diagnostiek als de conclusie was ingevuld voordat alle verplichte gegevens waren ingevuld in de oude versie van DHH. Als dit het geval is ziet u onder de gegevens een melding met een knop waarmee u de conclusie kunt verwijderen. Zodra u dit doet kunt u verder gaan met de module diagnostiek. Als u dit niet doet kunt u verder gaan met leerlingbegeleiding of u kunt een nieuwe versie van het dossier aanmaken.