Annita Smit

Graag wil ik me aan jullie voorstellen.

Ik ben Annita Smit. Ik woon in Groningen en heb mijn praktijk in Hoogeveen aan de Brinkstraat 36.

Hier coach en begeleid ik jongeren en volwassenen die vastlopen in het onderwijs​, in hun persoonlijke ontwikkeling en/of opvoeding. In Amersfoort​ ben ik ook regelmatig te vinden voor coaching trajecten.

In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen die (hoog)begaafd zijn, wat op zich niet zo raar is. ​Na 30 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik mij in 2011 t/m 2013 geschoold bij Slim! Educatief in hoogbegaafdheid. Ik mag me dan ook specialist begaafdheid en specialist begaafd en speciaal noemen. In die periode heb ik ook een stappenplan diagnostische gesprekken met (hoog)begaafde kinderen in boekvorm uitgegeven ​genaamd ‘Luister en zie mij’.

Na jaren in het basisonderwijs te hebben gewerkt, verschillende plusklassen te hebben gedraaid ben ik sinds kort volledig gestopt met lesgeven. Het biedt me de mogelijkheid om mij geheel te kunnen richten op coachingstrajecten, het geven van workshops en trainingen. 

In september start ik als gecertificeerd trainer van het DHH in Noord Nederland.

Het betreft de regio’s Groningen, Friesland, Drenthe, Waddeneilanden, Noordoostpolder, het noorden van Overijsel (boven Zwolle) en Noord-Holland.

Hier heb ik ontzettend veel zin in. Allereerst ​kijk ik uit naar de samenwerking met de andere trainers: elkaar versterken, sparren en kennis nog meer vergroten. Daarnaast vind ik het DHH een heel volledig en goed instrument voor de signalering en begeleiding. Het is erg compleet qua inhoud en biedt scholen zoveel mogelijkheden, begeleiding en ondersteuning.

Het is geen statisch instrument, maar gaat met de tijd en de ontwikkelingen binnen het basisonderwijs mee. Scholen die met het DHH werken weten dat het instrument binnen zijn volledigheid ook ruimte biedt om actief mee te denken, waardoor het kind nog beter in beeld komt. 

Ik verheug me erop om het DHH samen met jullie te verkennen, en het zo eigen en vertrouwd te laten voelen dat het een plezier is om met het DHH te werken. 

Ik hoop er samen met jullie ontzettend fijne DHH-bijeenkomsten van te maken. 

Hopelijk spreken en zien we elkaar binnenkort.


Hartelijke groet,

Annita Smit

Talento